Zes Gouden Kalveren voor BRIMSTONE

29/09/2017 Tijdens het Gouden Kalveren-gala van het Nederlands Filmfestival won de western BRIMSTONE in maar liefst zes categorieën prijzen.

De film werd onderscheiden in de categorieën:
Beste Film (Els Vandevorst)
Beste Regie (Martin Koolhoven)
Beste Camera (Rogier Stoffers)
Beste Sound Design (Herman Pieëte)
Beste Production Design (Floris Vos)
Beste Muziek (Tom Holkenborg)
en ontving verder nominaties voor Beste Scenario (Martin Koolhoven), Beste Montage (Job ter Burg) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Carice van Houten).

BRIMSTONE is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wier leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan wanneer een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.
Met o.a. Dakota Fanning, Guy Pearce, Emilia Jones, Kit Harington en Carice van Houten.

Sinds de release in januari dit jaar heeft BRIMSTONE al bijna 200.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken.

BRIMSTONE is geproduceerd door Els Vandevorst (N279 Entertainment) en Uwe Schott (XFilme), in coproductie met Filmwave, Prime Time, The Jokers Films en Dragon Films, in associatie met New Sparta. Vanuit Nederland o..a. gefinancieerd door het Nederlands Filmfonds, De Film Production Incentive, het CoBO Fonds en de AVRO/TROS

powered by staytuned home news jobs catalog youtube pro contact